KİTAP EN İYİ DOST

Kitaplar içersinde milyarlarca bilgi bulunan , her bir beyinin sanal ürününün ete kemiğe bürünmüş bir varlığıdır. İnsanların çevrelerinde tanıyıp bildiği insanları saymaya kalsalar ve onlardan aldıkları bilgileri bir kenara yazsalar belki bir kitap yazmış olurlar. Bu anlamda işte kitap okumak azametini ortaya koymaktadır.

Okunan her kitap kişiye hiç tanımadığı insanların düşüncesini, doğa kurallarını, toplumsal olguları, bilimi ve sadece insan beyni ile sınırlandırılabilecek bir sonsuzluk kapısını ardına kadar açar.

Bir yardıma, bilgiye her hangi bir şeye ihtiyaç duyduğumuzda en yakın dostumuza açarız bu konuyu yardım isteriz veya dertleşiriz. Kitaplarda aynıdır düşündüğümüz doğrultuda okuduğumuz her kitap bize rahatlık verecek daha çok bilgilenmemizi sağlayacaktır.

Dostlarımızı  öğle hemen karar verip seçemeyiz bir süreçden sonra onun dost olduğuna karar veririz kitaplar ve yazarlarda öğledir. Sonuçta kitaplarda yazarların kalemlerinden çıkan yazılar topluluğudur. Hangi yazarın kitapları veya hangi konuda ki hangi yazarın kitabı diye kitap kurtları düşünür.

Dostlarımıza nasıl ön yargısız yaklaşırsak kitaplara da ön yargısız yaklaşmalıyız, okudukça kitapta ki bilgileri  beyin süzgecimizden geçirerek bu konunun doğruluğunu veya yanlışlığını değerlendirmeliyiz.

Günümüzde televizyon, bilgisayar hatta cep telefonlarında o kadar çok şey okuyoruz ki artık kitap okumaya ne vaktimiz nede enerjimiz kalmaktadır. Televizyonlarda bile bir şeyler seyrederken altından geçen yazıları okuyoruz. Sosyal medyadaki haberleri okuyoruz, konuşmak yerine artık yazışarak iletişim kuruyoruz bunun doğal sonucu olarak da artık kitap okuma alışkınlığı da gittikçe azalmakta insanlar gerçek dost adayı olarak gördüğümüz kitaplardan her geçen gün uzaklaşmaktadır.

Günümüz akımları da yazarları etkilemektedir ve onlarda ekonomik boyutlarda kitaplarını düşünmeye başlamışlardır. Bu gayet normal bir durumdur aç kalan biri her halükarda öncelikle karnını doyurması gerekmektedir. Bu durum göz önüne alındığında yazılan kitapların aslında bizden uzak  şeyleri yazdığını düşünmek hata olur.

Kitaplar insanların sessiz dostudur. Öğle sosyal alemde beni okudu diye kimseye de kendini reklam yapmaz. Böyle bir kaygısı da yoktur kitabın.

Kitap okuyan insanlar daha düzgün daha güzel konuşma yaparlar çünkü okuduğu yazıdaki o gramer güzelliği beynine işlemiştir. Öğle günümüz iletişim araçlarındaki gibi sesli harfleri çıkarıp ne olduğu belli olmayan kısaltmaları bulunmaz

Kısacası Kitap Okumak İnsanı Geliştirir Bir Dost Gibi Rahatlatır.

Kaynak: www.mebilgi.com– Yazıya aktif link verilmeden, kaynak alınamaz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir